Praktisk bistand er for de som har fått innvilget timer med bistand fra den lokale kommunen. Som regel innebærer dette hjelp til husvask, matlaging, handleturer eller annen praktisk hjelp i hjemmet. 

Abcent tilbyr praktisk bistand i en rekke kommuner som du ser listet under. Praktisk bistand en type tjeneste der våre medarbeidere reiser hjem til brukerne og utfører ulike oppgaver som brukeren selv synes er vanskelig å gjennomføre, og derfor har fått bistandstimer fra kommunen. Dette er en støtteordning som skal bidra til at eldre får oppfølgingen de trenger for å klare seg selv i egen hjem. Typiske oppgaver vi gjennomfører er husvask, handleturer eller bare så enkelt som å være en samtalepartner.

Noe som er viktig for oss i abcent når vi skal komme hjem til brukerne å utføre ulike oppgaver er at de føler seg trygge og at oppgavene utføres grundig. Vi ønsker derfor et samarbeid med brukeren, der de får være med å velge ut hvem de ønsker til å utføre oppgavene. Dette er noe vi mener bidrar til å skape en trygghet for brukerne. Vi har også jevnlige samtaler med bruker og pårørende som sikrer at de er fornøyde med oppgavene som skal utføres.

Flere og flere får vedtak på bistand i hjemmet via kommunen. Dette gjelder spesielle oppgaver som brukerne trenger hjelp til å gjennomføre. Dersom dette gjelder deg, og du lurer på om vi kan utfører denne oppgaven kan du se om du finner din kommune i listen nedenfor. Listen inneholder en oversikt over alle kommunene vi har tjenestekonsesjon i. Det at vi har tjenestekonsesjon betyr at vi har blitt kvalitettestet av kommunen og er en av leverandørene som får lov til å levere disse tjenestene på vegne av kommunen. 

Dersom du ikke har fått innvilget et vedtak fra kommunen, har vi fortsatt mulighet til å hjelpe deg. Ta kontakt for en uforpliktende prat. Så finner vi en løsning som passer for deg.

 

Åge Frisak - Daglig leder Abcent

Åge Frisak - Daglig leder Abcent

Tjenestekonsesjoner Praktisk Bistand:

Dersom du ser din kommune, og du har fått timer til praktisk bistand fra kommunen er det bare å ta kontakt så ordner vi resten!